Piletina je meso koje se može spremati na mnoge načine. Jedan od ukusnijih recepata je rolovana piletina sa sirom i šukom. Kako spremiti ovo ukusno jelo, pogledajte u nastavku.
Potrebni Sastojci:
Pileći file 4 komada, sir mozzarella100 grama, dimljena šunka 100 grama, vrhnje za kuhanje 250 ml, ribani parmezan jedna kašika, topljeni sir 2 trokuta, rezano suho meso, so, biber, maslac.
Upute po koracima:
- Filetirajte pileća prsa na komade srednje debljine. Na svaki komad stavite jedan komad dimljene šunke i malo mozzarelle. Piletinu zarolajte, omotajte siuhim mesom i učvrstite čačkalicom.
- Rolanu piletinu popržite na tavi na malo maslaca sa svake strane dok se ne zarumeni. Kad je piletina dobila boju izvadite je iz tave.
- U tavu dodajte vrhnje za kuhanje i kuhajte do vrenja. Potom dodajte sireve, začine po želji i kratko prokuhajte. Kad umak postanje gust dodajte u njega poprženo meso te kuhajte 10-15 min okrećući meso. Kad je meso gotovo možete servirati toplo uz prilog po želji.
Kako rolovanu piletinu u umaku sprema tuzlanski kuhar Mirza Nišić, pogledajte u narednom videu.
(Balans/Finirecepti.net.hr)