• tik tok

Pauk vozilo počelo sa radom: Djelovat će na području cijelog Tuzlanskog kantona, ne samo u Tuzli

Sep 12, 2023

Nepropisno parkirane automobile na području cijelog Tuzlanskog kantona počelo je uklanjati vozilo pauk. JKP Saobraćaj i komunikacije nabavilo je novo vozilo, koje će djelovati po pozivu nadležnih.

Vozila koja budu nepropisno parkirana bit će odložena na lokaciji poduzeća “Saobraćaj i komunikacije” u naselju Kojšino. 

Kazne za vlasnike nepropisno parkiranih vozila koje ukloni pauk iznosit će 150 KM, a službenici Uprave policije MUP-a TK uručit će i prekršajni nalog u iznosu od 40 KM. 

„Mi smo saglasnost dobili na području cijelog Tuzlanskog kantona. Građani nas mogu vidjeti u svim općinama, a po nalogu MUP-a ili nekih drugih institucija pooput Tužilaštva i Inspekcija. Automobili sa zalenih površina i nekih drugih lokacija gdje nije dozvoljeno parkiranje biće podignuta“ – kazao je Nedžad Malikić, direktor JKP Saobraćaj i komunikacije Tuzla.

Pogledajte prilog RTV 7

Za nabavku specijaliziranog vozila poduzeće “Saobraćaj i komunikacije” izdvojilo je 300.000 KM, a prethodnih dana završena je obuka radnika koji će upravljati paukom.  Tako da je preporuka za građane da paze gdje se parkiraju.

(Balans)