• tik tok

Vučić poput kasirke: Najavio sniženja, krompir će koštati 1 KM, dvije litre soka 1,3 KM

Sep 8, 2023

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da je postignut dogovor s proizvođačima i trgovcima da se od srijede snize cijene u prodavnicama, u svim maloprodajnim lancima, za 20 osnovnih proizvoda, koji će imati etiketu “Bolja cijena”.

-Ministra trgovine Tomislava Momirovića sam molio da zajedničkim naporima sa proizvođačima i trgovcima pokušamo da uradimo određene stvari i zahvalan sam svima i proizvođačima i trgovcima i ministarstvu”, rekao je Vučić.

On je pokazao korpu sa tim proizvodima, te objasnio da su to proizvodi koji će biti označeni logom – Bolja cena. Vučić je istakao je da je riječ o velikom pojeftinjenju cijena osnovnih proizvoda.

Vučić je rekao da Srbija ima uvjerljivo najnižu cijenu hljeba u regionu i Evropi, a neki čak imaju u regionu i tri puta veću cijenu hleba nego što je u Srbiji, pišu Vijesti.ba.

-Ovo je pileći parizer, redovan je cena je 399 dinara, a biće od srede 259,99 dinara, dakle reč je o ogromnom pojeftinjenju. Jogurt, redovna cijena je 164,9 a biće 139,9. Molim ljude samo da pronađu proizvode sa tim cenama, rekao je Vučić.

Istakao je da nekim to izgleda smiješno, ali da je država htjela da pokaže koliko brine o ljudima.

Napomenuo je da će od 1. januara proizvodni troškovi da rastu i da će se to i vidjeti u cijenama, ali da država može da napravi velike akcije i pomogne običnom narodu.

“Deterdžent za posuđe, redovna cena je 126 dinara, a biće 69,9 dinara (oko 1,16 KM) ogromno pojeftinjenje. Špagete 75 dinara, a biće 49,9 dinara (0,83 KM). Mleko dugotrajno, redovna cena 109,9 a biće 95 dinara (1,58 KM). Sok od jabuke 120 dinara, a biće 80 dinara (1,33 KM). Krompir je 99 dinara, a biće 60 dinara (jedna marka), Domaći začin je 70, a biće 50 dinara (oko 0,83 KM). Šampon za bebe 107,9 dinara, a biće 69,99 dinara (1,16 KM), kafa Dobro 100 grama 139,9 dinara, a biće 89,9 dinara (1,5 maraka) “, naveo je Vučić.

Kazao je da država ne može da kontroliše mnogo cijenu nafte, ali da Srbija ima najjeftiniju struju u Evropi.

Dogovor je i da trgovci rade sa negativnim maržama na pojedinim artiklima da bi ispratili akciju države. U resornom ministarstvu trgovine su obećali da će se država pozabaviti i cijenama dobavljača.

Na spisku namirnica i robe široke potrošnje kojima će biti smanjene cijene nalazi se 13 grupa, a cilj je da im se cijene svedu na najniži nivo u Evropi.

(Balans/Vijesti.ba)