• tik tok

Novi direktor Elektroprivrede BiH: Pred nama su izazovi koje nećemo moći rješavati bez Vlade Federacije

Aug 26, 2023

Foto: Balans

Nadzorni odbor Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine je na konstituirajućoj sjednici održanoj 23. augusta u Sarajevu za predsjednika ovog organa imenovao Ženju LjubuškićaOdbor je, na period do okončanja konkursne procedure, imenovao Sanela Buljubašića za v.d. generalnog direktora, Fahrudina Tanovića za v.d. izvršnog direktora za proizvodnju, Ediseja Sjerotanovića za v.d. izvršnog direktora za distribuciju, Nevada Ikanovića za v.d. izvršnog direktora za snabdijevanje i trgovinu, Sanelu Jurišić za v.d. izvršne direktorice za ekonomske poslove, Amru Ohranović za v.d. izvršne direktorice za pravne poslove i ljudske resurse i Haruna Gadžu za v.d. izvršnog direktora za kapitalne investicije.  

Novi direktro EP Sanel Buljubašić kaže da je pred upravom Elektorpriverede puno posla.

„Elektroprivreda BiH će se truditi da poboljša status svih rudara i rudnika u Koncernu. Nadam se da na istopm fonu stoji i Vlada Federacije sa kojom planiramo razgovarati oko nekih projekata vezanih za funkcionisanje EP u narednom periodu“- kazao je Sanel Buljubašić novoizabrani VD direktor Elektroprivrede BiH.

Velika očekivanja od nove uprave imaju rudari.

„Da budem potpuno iskren, pred nama je puno izazova koje ćemo mi pokušati rješavati. Ja moram reći da se mnogo toga neće moći rješavati bez Vlade Federacije. Mi kao uprava smo spremni da pomognemo svim uposlenim u Koncernu, posebno rudarima oko humanizacije i uslova rada. Naredne sedmice imamo prvu sjednicu uprave na kojoj će biti informacija o rudnicima“ – zaključuje Buljubašić.

(Balans)