• tik tok

U vrijeme ubistva i samoubistva u Živinicama, u kući bilo maloljetno dijete

Aug 21, 2023

Stravična tragedija sinoć je potresla Živinice, gdje je muškarac ubio nevječanu suprugu, a potom sebi oduzeo život. 

Mevludin Aljić (1965) je u Podgajevima kod Živinica usmrtio nevjenčanu suprugu Tahiru Čamdžić (1971), nakon čega se ubio, prenose mediji.  

Oni su, kako prenose mediji, bili u ljubavnoj vezi, a najveći problem bili su alkohol i ljubomora.

Živjeli su u Tahirinoj kući, a stravični zločin Mevludin je počinio na ulaznim vratima. Navodno ga je Tahira izbacila iz kuće prije nekoliko dana. 

Za vrijeme tragedije, maloljetno dijete, odnosno Tahirina unuka je bila u kući.

Iz MUP-a TK su potvrdili da se u kući nalazilo maloljetno dijete.

“U cilju utvrđivanja svih okolnosti pod kojima se desio događaj u Podgajevima, Živinice, postupajući Tužilac Kantonačnog tužilaštva Tuzla izdao je naredbu za obdukciju tijela postradalih T.Č. i M.A. , te nalog za vršenje provjera vezano za vatreno oružje, kojim je djelo počinjeno, u smislu da li se radi o oružju za koje je izdata dozvola za držanje i nošenje oružja. Isto tako, možemo potvrditi da je u porodičnoj kući gdje se desio događaj zatečeno malodobno dijete, koje je u srodstvu sa postradalom ženom, u rad je uključen i Centar za socijalni rad Živinice, djetetu je ukazana psihološka pomoć, te je izmješteno na sigurno, do dolaska roditelja – staratelja, koji se nalazi na radu u inostranstvu” – obavijestili su iz MUP-a TK.