• tik tok

U nedjelju navečer u Živinicama: Muškarac ubio ženu pa sebe

Aug 21, 2023

Foto: MUP TK

U nedjelju navečer oko 21:10 sati naselju Podgajevi kod Živinica, muškarac je usmrtio ženu, a zatim izvršio samoubistvo, potvrđeno je za Klix.ba.

Prema prvim informacija, 58- godišnji muškarac inicijala M.A. je iz vatrenog oružja ubio 52- godišnju ženu inicijala Č.T. te je nakon toga počinio samoubistvo.

Policijski službenici MUP-a TK će izvršiti uviđaj, a o svemu je obaviješten tužitelj Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

“Dana 20.08.2023 godine, oko 21:10 sato, PS Živinice, prijavljeno je da se iz objekta jedne porodične kuće u baselju Podgajevi čuje pucnjava. Na lice mjesta izašla je katrola PS Živinice, te je upućena i SHMP DZ Živinice, a po dolasku na lice mjesta u kući vl. T.Č. pronađena su dva beživotna tijela, ženske osobe T.Č (1971) i muške osobe M.A. (1965), sa povredama nastalim uslijed upotrebe vatrenog oružja. O događaju je upoznat dežurni Tužilac KTTK-a, koji je izašao na lice mjesta, a uviđaj su izvršili istražitelji SKP UP MUP TK-a i OKP PU Živinice. U ovoj fazi  istrage možemo reći da se najvjerovatnije radi o ubistvu i samoubistvu, te se istraga u ovom predmetu i dalje nastavlja pod nadzorom KTTK-a”- saopšteno je iz MUP-a TK.

(Balans / Klix)