• tik tok

Albanski narkobos osuđen na 4,5 godine zatvora: Hvalio se odsjecanjem prstiju

Aug 19, 2023

Albanski narko bos kojeg su razotkrili novinari konačno je u zatvoru. Selamet Mehmetaj, koji je sebe nazivao “Đavolom”, dobio je četiri i po godine zatvorske kazne nakon što je osuđen zbog upravljanja fabrikama kanabisa u kojima su radili ilegalni imigranti koji su širom Ujedinjenog Kraljevstva prodavali drogu vrijednu više miliona funti.


Policijska istraga protiv njega i njegovog brata Diora, kojeg su tužioci opisali kao njegovu desnu ruku, uslijedila je nakon što je Mehmetaj, kako piše Dejli mejl, upravo njihovim reporterima na tajnom zadatku ponudio kupovinu ogromne količine kanabisa.

Tadašnji premijer Boris Džonson zatražio je policijsku akciju nakon što je tokom naše istrage 2021. godine narko bos – koji je svoje usluge oglašavao i na Instagramu – otkrio kako je jednom prilikom svom rivalu odsjekao prste zbog pokušaja prevare – piše britanski tabloid.

U tekstu se tvrdi da je Mehmetaj i nakon njihove novinarske istrage nastavio da vodi svoj ilegalan i brzorastući biznis:

„Živio je kao plejboj, a pojavljivao se i na albanskoj televiziji. U intervjuu u popularnoj emisiji Glamour Zone, u kojoj inače gostuju zvijezde balkanskog šoubiznisa, voditelj je pijuckao šampanjac dok je nasmiješeni Mehmetaj besramno poricao bilo kakvu krivicu“ – navodi se u članku.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

(Balans)