• tik tok

Sutra hitna sjednica Skupštine TK: Vlast će UKC Tuzla proglasiti Kantonalnom bolnicom?

Aug 10, 2023

Na osnovu člana 59. a u vezi sa članom 57. stav (3) Poslovnika Skupštine Tuzlanskog kantona („Službene novine Tuzlanskog kantona“, br. 13/19 i 5/20), na zahtjev najmanje 1/3 poslanika (12 poslanika) u Skupštini Tuzlanskog kantona, predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona S a z i v a četrnaestu sjednicu Skupštine Tuzlanskog kantona – hitnog karaktera, koja će se održati u petak, 11.8.2023. godine, sa početkom u 9,00 sati,
u Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona u Tuzli.

Ovako glasi poziv za sutrašnju sjednicu Skupštine TK. Na pozivu koji je dostavljen medijima nije predstavljena tema sjednice.

Kontaktorali smo Žarka Vujovića predsjednika Skupštine koji kaže da će tema biti poznata sutra na sjednici. Jer ni njemu predstavnici SDA nisu kazali o čemu se radi.

Iz SDP-a ističu da je tema UKC Tuzla, te da će sutra Skupštinska većina Univerzitetski klinički centar Tuzla proglasiti Kantonalnom bolnicom.

„Ovo je katastrofalna odluka i ide se u pravcu disolucije. Ovo radi Dodik na nivou BiH. Sutra u 10.00 sati je zakazana sjednica Upravnog odbora UKC Tuzla, a Skupština TK želi u 9.00 sati donijeti odluku o tome da je UKC Kantonalna bolnica i da ono što donese Upravni odbor UKC Tuzla nije važeće“ – kazao nam je Dževad Hadžić, predsjednik Kluba SDP U Skupštini TK.

(Balans)