• tik tok

Husić i Tokić najavili proteste u Sarajevu: Rudari su na pravoj adresi

Jul 31, 2023

Upravni odbor Saveza samostalnih sindikata radnika rudnika FBiH, zbog stanja u Rudniku mrkog uglja Zenica, donio je odluku o organizovanju protesta koji će biti održan u utorak, 1. augusta ispred zgrade Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH u Sarajevu, potvrdio nam je Zuhdija Tokić, predsjednik Sinidkata rudara Rudnika Kreka Tuzla.

„Okupljamo se na platou Željezničke stanice od 10:30 do 11:00 sati. U 11 sati kreće povorka prema zgradi Elektroprivrede BiH. Planirano je zadržavanje do 14.00 sati. Za vrijeme protesta proces u svih šest rudnika će neometano teći i mi se nadamo da će konačno država proraditi. Naš slogan je „Rudari su na pravoj adresi, državo šta čekaš“ – kazao je Tokić za Balans.

Isplata plate za mjesec juni uposlenicima Rudnika Zenica prioritet je za koji će se boriti rudari svih rudnika, kazao je Sinan Husić, predsjednik Samostalnog sindikata rudnika u FBiH.

“Ne odustajemo, sutra izlazimo na najavljen protestni skup dostojanstveno, civilizovano. Opet vjerujemo u odnose koje imamo sa svim ljudima koji sutra treba da rade svoj dio posla. Mi ćemo se boriti za svoja prava, a druge ćemo pustiti da rade svoj posao“ – kazao je Husić.

(Balans)