• tik tok

Sukob za vlast i fizički obračun u Banovićima: Gdje je pečat?

Jul 31, 2023

Foto: Printscreen

Ispred zgrade Opštine Banovići jutros je došlo do nereda, odnosno, fizičkog sukoba između pristalica SDA i pristalica PDA, a na terenu je situaicju smirivao veći broj policijskih službenika.

Nova većina u Opštinskom vijeću od 14 vijećnika najavila je za jutros ulazak u prostorije stručne službe Vijeća koja se nalazi u zgradi Opštine. Pred zgradom se okupila grupa pristalica načelnika Bege Gutića. Nakon naguravanja, došlo je do fizičkog sukoba prisutnih. Ispred zgrade je veći broj policajaca i pripadnika specijalne policije. Vijećnici nove većine u Vijeću, nisu uspjeli ući u zgradu.

Inače, sinoć se na društvenim mrežama oglasio i načelnik Bego Gutić.

“Pozivam Vas sutra (ponedjeljak) u 7:30h na organizovano okupljanje i doček ispred zgrade Općine Banovići povodom najavljenog nasilnog ulaska u Općinu od strane PDA Sifeta Ikanovića, Žunić Edina, Kovacević Nermina i drugih. U cilju što svečanijeg dočeka pozivam Vas da ponesete cvijeće.

Nakon svečanog dočeka planiran je prijem i kahva u kabinetu općinskog Načelnika”- napisao je Gutić.

Podsjećamo, načelnik Gutić izgubio je podršku u Opštinskom Vijeću jer su dva vijećnika iz SDA priklonila se većini koja čini novu većinu. Referendum za opoziv načelnika bi trebao biti održan 5. avgusta. Međutim, inicijativa nije ovjerena jer, kako kažu iz PDA, Gutić krije pečat te je jutros planirano da prisutni uđu u službu kako bi uzeli pečat.

(Balans)