• tik tok

Probio ogradu mosta sa quadom: Na Zlači poginuo 51- godišnji muškarac iz Živinica

Jul 10, 2023

Foto: Turizam Banovići

Jedna osoba je poginula, a jedna povrijeđena usljed slijetanja sa četvortočkašem (quadom) sinoć u rijeku Zlaču, potvrdio je MUP TK.

Naime, sinoć oko 20:30 minuta na lokalnom putu u mjestu Zlača, dogodila se soabraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo motorno vozilo – četverotočkaš marke “Kymco”, kojim je upravljao  51- godišnji T. Š.  iz Šišića kod Živinica. Iz za sada neutvrđenih razloga, on je vozilom probio ogradu na mostu preko rijeke Zlače te poginuo na licu mjesta. Smrt je potvrdio dežurni ljekar mrtvozornik Doma zdavlja Živinice. Njegov saputnik, 53- godišnji S.M iz Banovića je je povrieđen i prevezen u Univerzitetsko klinički centar Tuzla , ali se dežurni ljekar nije izjasnio o stepenu povreda.

O događaju je upoznato Kantonalano tužilaštvo Tuzlanskog kantona, a uviđaj na licu mjesta su izvršili policijski službenici Policijske stanice Živinice.

U akcija vađenja tijela i spašavanja preživjelog, učestvovali su pripadnici Gorske službe spašavanja Tuzla. Kako su kazali, dobili su dojavu da se desilanezgoda preko puta hotela Zlača, u kojoj su unesrećene dvije osobe na nepristupačnom terenu ispod mosta.

“Sa medicinskim radnicima i policijom na terenu, potvrđeno nam je da je, nažalost, jedna osoba preminula, a druga u teškom stanju, te da će zbog strmine terena biti potrebna naša pomoć. Na teren je odmah upućeno osam spasilaca sa opremom. Dok je naša ekipa pristupala, očevici su uspjeli izvući povrijeđenog koji je predat hitnoj pomoći. Po dolasku na mjesto nesreće, tim je obezbijedio sigurniji pristup za medicinske i policijske ekipe koje su pristupale tijelu, te su po završetku uviđaja transportovali tijelo do puta”- pojasnili su iz ove službe.

(Balans)