• tik tok

Tuzlanska Dita izvozi trećinu proizvodnje

Jun 24, 2023

Foto: RSE

Fabrika deterdženata “Dita 1977” izvozi 35% svoje ukupne proizvodnje, saopštila je Bingo Group koja je poznatu tuzlansku fabriku preuzela prije pet godina. Od tada, fabrika, ova domaća kompanija bilježi kontinuirani rast i razvoj, te odlične poslovne rezultate.

Od 2017.godine, grupacija Bingo je u “Ditu” investirala blizu 15 miliona KM, čime su se spasila radna mjesta, revitalizirala proizvodnja, ali i vratio izvozni potencijal nekadašnjeg giganta, koji sada bilježi sjajne rezultate na tržištima regije i Evropske unije, rečeno je.

„Ponosni smo što izvozimo 35% svoje ukupne proizvodnje, što je direktan rezultat investicija u tehnološke i ljudske resurse, kako bi se zadovoljili najstrožiji standardi kvalitete ino tržišta“- izjavio je Eldin Tabučić, direktor kompanije “Dita 1977”.

Da je pred Ditom sjajna budućnost, govori i usmjerenje kompanije ka održivom razvoju i zaštiti životne okoline. Investicije u novu tehnologiju u procesu samog pakovanja, direktno utječu na smanjenje plastične ambalaže koja se plasira na tržište, tvrde ut Bingo grupacije.

„Zahvaljujući nabavci savremenih mašina, koristimo Doypack ambalažu, koja smanjuje učešće plastične ambalaže u cjelokupnom procesu. Samim tim na tržište plasiramo manje plastike”- dodaje Tabučić.

Ova fabrika pet decenija razvija i proizvode proizvode iz asortimana hemije za široku potrošnju u domaćinstvu, HoReCa kanalu, industriji autokozmetike, kao i sredstva za specijalne namjene. Iz Bingo grupacije je naglašeno da će kompanija nastaviti s ulaganjem u nove tehnologije i inovacije kako bi održala svoju konkurentnost na tržištu i osigurala uspjeh u budućnosti.

(Balans/ Tajana Paunoski)