• tik tok

(FOTO) Euroliga u sjedećoj odbojci: Sarajlije i Lukavčani donijeli zlato i bronzu u BiH

Jun 18, 2023

Foto: SKIS Sinovi Bosne

Dva sportska kluba iz Bosne i Hercegovine, danas  su pokorila sve takmičare na takmičenju Euroliga 2023 u Fermu u Italiji. Naime, KSO „SPID“ iz Sarajeva je osvojio prvo mjesto, a SKIS „Sinovi Bosne“ iz Lukavca, treće.  Drugo mjesto pripalo je klubu „Kyiv“ iz Ukrajine.

Oduvijek favoriti, Članovi  Sportskog kluba invalida “Sinovi Bosne” iz Lukavca, poraz su su danas doživjeli u polufinalu od Kluba „Spid“ iz Sarajeva i to rezutatom 0:3 (24-26, 18-25, 25-27). Pored pehara i nagrada za 3. mjesto, još dva priznanja su stigla u Lukavac. Najbolji server Eurolige 2023 je kapiten „Sinova Bosne“ Ermin Jusufović, a najbolji bloker Almedin Imširović.

„Na ovogodišnje izdanje Eurolige 2023 u Italijanskom gradiću Fermo dašli smo kao branioci titule uz nadu da možemo ponovo do trona. Grupni dio takmičenja protiv italijasnkog Fermane i poljskog Silesie  kao i četvrt finale protiv italijanskog Alta Resa, bili smo maksimalni uz sve tri pobjede po 3-0“- priča Ermin Jusufović. Međutim, Lukavčanima su dalje probleme stvorili  zemljaci odnosno, Sarajlije.

„Žrijeb u polufinalu nas je naveo na KSO „Spid“ iz Sarakeva Sarajevo koji u svojim redovima ima mnoštvo sadašnjih i bivših reprezentativaca vođenih. Ifetom Mahmutovićemm aktuelnim selektorom BH reprezentacije. Nažalost, uprkos velikoj borbi i pruženim maksimumom u ovom trenutku te dva seta izgubljena na razliku uz propuštene set lopte, poraženi smo 3-0. Utakmica za treće mjesto donijela je reprizu prošlogodišnjeg finala protiv OKI „Banja Luka“ gdje smo ponovo zablistali i slavili sa ubjedljivih 3-0“- rekao je Jusufović kojem je osvojen priznanje, još jedno u nizu.  

(Balans)