• tik tok

Nezadovoljstvo u Stranci za BiH: Ljulja li se stolica Semira Efendića?

Jun 13, 2023

Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) polovinom marta ove godine ostala je bez zastupnika u Skupštini Tuzlanskog kantona, gradskih vijećnika u Živinicama, Tuzli i Lukavcu i nekoliko stotina članova u TK. Val nezadovoljstva krenuo je iz Živinica i Tuzle, a kako saznaje portal Balans neće stati na tome. Naše informacije govore da će doći i do zahtjeva za smjenu predsjednika SBiH Semira Efendića.

„Ljudi su nezadovoljni vođenjem stranke i samovoljom predsjednika. Dosta je nezadovljnih i u drugim kantonima, a posebno ovdje u TK. Odluka da SBiH ne bude dio vlasti na nivou Federacije mnoge je uznemirila i stvorila veliko nezadovoljstvo“ – kazao je naš izvor iz Stranke za BiH.

Među nezadovoljnim se spominje i ime načelnika Čelića Admira Hrustanovića, koji je za Balans kazao da je iznenađen informacijom.

„Na tu temu ne bih nista da pričam. Prvi puta za to čujem da će se iz TK pokrenuti incijativa. Niti znam za to jer u tu priču ne vjerujem, jer sam ja jedini načelnik na TK pa smatram da bi za to trebao znati, bar mislim da bi mi neko trebao reći ako je to istina od mojih stranačkih kolega, tako da koliko sam ja upućen, nije. A, drugo, ne vidim razloga da ga ne podržavam.“ – kazao nam je Hrustanović.

Kontaktirali smo još neke ugledne članove stranke koji na ovu temu nisu htjeli govoriti.

(Balans)