• tik tok

U Tuzli uskoro Savjetodavni odbor građana: Ko sve može učestvovati?

Jun 12, 2023

Foto: Balans

Grad Tuzla osniva Savjetodavni odbor građana u cilju ostvarivanja i unapređenja učešća građana u procesu planiranja, pokretanju inicijativa i davanju mišljenja u toku javnih konsultacija, predlaganju mjera za poboljšanje dostupnosti i kvaliteta javnih usluga kao i praćenju realizacije projekata od neposrednog interesa za građane, objavljeno je na zvaničnoj stranici Grada Tuzle. Ovu odluku donio je Zijad Lugavić, gradonačelnik Tuzle.

Imenovanje članova Savjetodavnog odbora građana izvršit će se na osnovu Javnog poziva za izbor i imenovanje članova Savjetodavnog odbora građana Grada Tuzle.

Kandidate za članove Savjetodavnog odbora građana mogu predložiti organizacije civilnog društva, javna preduzeća, javne institucije, privatni poslovni subjekti locirani u Tuzli, profesionalna udruženja (udruženje poslodavaca, privredne komore, i sl.), udruženja i fondacije koje u skladu sa svojim statutom provode aktivnosti usmjerene na žene, mlade i/ili marginalizovane kategorije, te građani-aktivisti svih starosnih skupina.

U postupku izbora članova Savjetodavnog odbora građana vodit će se računa o ravnopravnoj zastupljenosti oba spola, učešću mladih, osoba starije životne dobi kao i predstavnika  marginaliziranih skupina. Ova aktivnost se provodi u okviru  USAID Projekta pomoći lokalnoj upravi u Bosni i Hercegovini.

Tekst Javnog poziva sa Prijavnim obrascem može se preuzeti putem linka.

(Balans / Grad Tuzla)