• tik tok

Mensur Mujčinović iz Teočaka od bujice spasio psa: On je mene od sreće zagrlio

Jun 9, 2023

Nevrijeme i velike poplave u Teočaku koje su se desile sinoć kasno, iznjedrile su desetine priča, jedna od njih je ova naša, topla, ljudska, insanska. Nime, Mensur Mujčinović je umjesto imovine i stvari spašavao psa koji je ostao zatočen u šupi koja se napunila vodom. Ne razmišljajući o posljedicama, Mensur je ušao u vodu i spasio prijatelja.

„Kad je krenula ona oluja on se negdje sklonio. Nisam vidio gdje, jer se to sve desilo brzo. U avliju mi je voda donijela čamac, neku građu. Izađem napolje nešto se čuje, prema šupi krenem i čujem cvili cuko. Ja sam odmah ušao u šupu i vidim voda je ogromna, cuko malo viri iz vode. Bože. Uđem tamo, voda mi do vrata, uzmem ga i izađem napolje. Cuko ni živ ni mrtav, kad iz usta mu poče izlazit voda, probudi se. On je mene zagrlio od neke sreće, a i ja sam njega“ – priča Mujčinović za Balans.

Pas je danas na sigurnom zahvaljujući njegovom vlasniku Mensuru, koji ističe da se ponosi time da je spasio psa.

„Ma ponosan sam, ne mogu ti reći koliko. Nema boljeg cuke od njega u Teočaku čitavom. Volim što je živ nego bilo šta na svijetu“ – zaključuje on.

Ova priča budi nadu da u nama ima ljudskosti još uvijek, te da u svakoj nesreći ima i onih momenata koji natjeraju knedlu u grlo.

(Balans)