• tik tok

Vozač iz Teočaka:  Udarao sam u ograde, nisam mogo otvoriti vrata da iskočim

Jun 9, 2023

Foto: Sniježnica

Veliko nevrijeme koje je zadesilo Teočak napravilo je ogromne štete, a na svu sreću, nije bilo povrijeđenih osoba.

Jedna od mještana koji je na sovjoj koži osjetio silu oprirode je Sadija Murić. Vozio je auto kada je naišla vodena bujica.

“Išao sam iz centra, kiša je počela padati, pljusak. To je sve bilo za dvije minute. Odjednom, vidim odozgo ide voda. Auto je neko stojalo kod ove kuće. Ja sam mislio da pređem na drugu stranu. Odjednom se desila bujica. Samo što sam pokušao. Gotovo. Okreće me, nosi me. Motam točkove. Udarim u jednu ogradu, pa u drugu. Nisam mogao otvoriti prednja vrata da iskočim”- ispričao je Murtić. U toj borbi, uspio je preći na zadnje sjedište u autumobilu, pokušavajući otvoriti vrata.

“Plašio sam se prevnut će se auto. Otvorim nekako zadnja vrata i iskočim u vodu. Kuće okolo su bile pune vode. Šta je bilo sa auta, poslije sam vidio. Narod mi je pomagao, uveli me u kuću. U onoj momentu, u onoj borbi, nisam osjećao strah. Više me strah poslije bilo nego dok sam se borio”- ispričao je Murtić.

Vodenu bujicu osjetio je i Jasmin Ikanović koji je bio cijelo vrijeme dok se događao sav taj haos.

“Obilne padavine su bile nezampaćene, čak najstariji mještani ih ne pamte. Ja sam izašao iz kuće da pokušam zaštiti ono što mogu. Sve do momenta kada sam se okrenuo i pogledao u put kojim je išao val vode čovjeku do balkona kuće. On je pobjegao na balkon. Postalo je zastrašujuće. Povukli smo se, izvukao sam porodicu. Mještani su se svi uplašili”- ispričao je Ikanović za Kanal 21.

Inftaruktura u Teočaku je uništena, oštećemo lokalno mezarje, presječeni putevi, a kolike su štete tek će se utvrditi.

(Balans)