• tik tok

U Živinicama održan završni predizborni skup Begana Muhića: Podrška Bakira Izetbegovića

May 26, 2023

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Živinica će se održati u nedjelju, 28.05.2023. godine. Biračka mjesta se otvaraju u 07:00 a zatvaraju u 19:00 sati.

Izborna šutnja počinje 24 sata prije otvaranja biračkih mjesta, odnosno u 07:00 sati ujutro 27. maja i traje do zatvaranja biračkih mjesta, odnosno do 19:00 sati 28. maja.

Na izborima učestvuje ukupno 5 političkih subjekata i to 4 političke stranke i jedan nezavisni kandidat. Na glasačkom listiću se nalaze imena pet kandidata: Ibrahim Čaušević iz stranke Glas naroda BiH, Zoran Knežević stranka Građanski savez, Began Muhić iz SDA, Hajrudin Kozarević iz SDP-a kao i nezavisni kandidat Asim Aljić.

Završni predizborni skup u Živinicama večeras je održao Began Muhić. Na skupu se obratio predsjednik SDA Bakir Izetbegović koji je prisutne i sve građane Živinica pozvao da u nedjelju povjerenje daju Beganu Muhiću.

Tokom obraćanja, Izetbegović se osvrnuo i na neizbrisivo naslijeđe rahmetli Samira Kamenjakovića, naglasivši važnost kontinuiteta u razvoju Živinica koji je započet za vrijeme gradonačelnika Kamenjakovića i koji će biti nastavljen sa Muhićem na gradonačelničkoj funkciji.

(Balans)