• tik tok

Počela rekonstrukcija magistralnog puta Tuzla – Doboj: Otežano odvijanje saobraćaja na ovoj dionici

May 24, 2023

Foto: Balans

Rekonstrukcija magistralnog puta M4 od Tuzle prema Doboju, koji je jedan od najlošnijih magistralnih puteva u BiH, počela je jučer. Asfalt koji je vidno oštećen skida se od naselja Bistarac prema Lukavcu, a saobraćaj na ovoj dionici se odvija naizmjenično kroz jednu traku.

O problemu putne blokade TK, govorilo se na sastanku koji je održan prije desetak dana, a na kojem su sudjelovali predstavnici lokalnih zajednica koje gravitiraju uz ovaj magistralni put, kao i privrednici te predstavnici vlasti TK.

“Želim da iskažem poštovanje prema privrednicima u Gračanici koji su svijetla točka u TK i Vlada mora biti u službi tih ljudi. Imamo jedan regionalni centar i imamo privredni centar koji imaju slabu komunikaciju i želja i volja Ministarstva i Vlade Tuzlanskog kantona da se to pitanje konačno riješi. Mi 30 godina nemamo ulaganja po tim pitanjima. Učestvujemo sa velikim iznosima u kreiranju budžeta na višim nivoima a povrata nemamo”- rekao je ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Denis Bećirović.

Tuzlanski kanton, iako najmnogoljudniji, nema izgrađen niti metar autoputa ili brze ceste.

(Balans)