• tik tok

Nakon eksplozije u Tuzli: Povrijeđena žena svjesna je i čeka operaciju

May 19, 2023

Foto: Balans

Pacijentica E.O. koja je jutros povrijeđena prilikom aktivacije eksplozivne naprave je svjesna i čeka operaciju u UKC-u Tuzla, potvrđeno nam je iz ove ustanove.

Povrijeđena žena je smještena na smještena je u Jedinici intezivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju sa višestrukim povredama ekstremiteta, a u toku je priprema operativnog zahvata.

Podsjećamo, jutros oko 8:00 sati MUP TK je zaprimio poziv da se dogodila eksplozija u naselju Moluhe u Tuzli. Tom prilikom poginuo je M.O. dok je E.O. povrijeđena. Uviđaj traje, a na terenu je i kantonalni tužitelj.

Komšije koje su se okupile oko kuće nesreće su kazali da su muž i žena dugo živjeli odvojeno u kući i da su imali bračnih problema te da je muže bio dijabetičar i već dugo bolestan. Kako pričaju, žena je sišla na sprat niže, a on za njom te je aktivirao bombu. Nako svega, kćerka je došla na lice mjesta i zatekla nemili prizor.

Podsjećamo, ovo je treći slučaj od jeseni u Tuzli da muž ženu pokuša ubiti ili ubije. Naime, jesenas je jedna Tuzlak ubio i sebe i ženu. Također, nedavno, u tuzlanskom naselju Krojčica muž je sjekirom usmrtio ženu te se sam predao policiji.

(Balans)