• tik tok

Zbog poplava, reducirani događaji na manifestaciji „Dani jagodastog voća“ u Čeliću

May 18, 2023

U Čeliću će se od sutra 19. maja pa do nedjelje 21.- maja održati manifestacija „Dani jagodastog voća“. Planirano je da manifestacija obiluje, uz sajamske aktivnosti, sportom i muzikom. Zbog poplava koje su pogodile ovu općinu došlo je do izmjena u programu.

„ Zbog novonastale situacije na području općine, izazvane vremenskim prilikama dana 17. 05. 2023. godine ( srijeda ) u poslijepodnevnim satima, ja kao načelnik i predsjednik Organizacionog odbora, u dogovoru sa Organizacionim odborom za organizovanje 27. manifestacije ” Dani jagodastog voća ” Čelić, redukujemo predviđeni program kao izraz poštovanja i saosjećanja prema našim sugrađanima koji su pretrpjeli štetu prouzrokovanu poplavama, a i zbog novonastale štete na infrastrukturnim objektima na području naše općine. Manifestacija će se održati ali sa smanjenim obimom programa”- istakao je Admir Hrustanović, načelnik Čelića.

“U cilju promovisanja naših vrijednih poljoprivrednih proizvođača i čelićkog brenda jagode održati će se dio programa vezan za izložbe i predavanja.

Sportski i muzički dio programa ćemo, ako Bog da nadoknaditi sljedeće godine.

Pozivamo sve građane, goste, prijatelje Čelića da se odazovu i svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj i podrže našu općinu i njeno predstavljanje ovom manifestacijom.

Hvala na razumijevanju i podršci“ – naveo je u saopštenju načelnik Čelića Admir Hrustanović.

(Balans)