• tik tok

Pronađeno četvero djece: Preživjeli pad aviona i džunglu

May 18, 2023

Foto: Facebook

Nakon naporne potrage  vojske, pronađeno je živo četvero djece koja su nestala nakon pada aviona u Guaviareu u Kolumbiji. Među njima je i 11-mjesečne beba, prenose mediji.

Djeca su nestala prije više od dvije sedmice, nakon što se avion kojim su putovali, srušio u gustoj džungli kolumbijske provincije Caqueta, rekao je predsjednik Gustavo Petro.

Avion „Cessna 206“  prevozio je sedam ljudi između Araracuare, u provinciji Amazonas i San Jose del Guaviarea, grada u provinciji Guaviare, kada je izdao upozorenje zbog kvara motora u ranim satima

Tri tri odrasle osobe, uključujući pilota, poginule su u nesreći i njihova tijela su pronađena u avionu, ali da su djeca od 13, devet i četiri godine, kao i 11-mjesečna beba, preživjela udar.

Preliminarne informacije vlasti civilnog vazduhoplovstva, koje su koordinirale spasilačke napore, sugerišu da su deca pobegla iz aviona i krenula u prašumu da pronađu pomoć.

Spasioci su, uz podršku pasa tragača, ranije pronašli odbačeno voće koje su djeca jela da bi preživjela, kao i improvizovana skloništa napravljena od vegetacije džungle.

(Balans)