• tik tok

Predložen pritvor za Muharema Subašića iz Tuzle: Suprugu usmrtio sa 13 udaraca sjekirom

May 8, 2023

Foto: Balans

Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla stavilo prijedlog za određivanje mjere  jednomjesečnog pritvora za 60- godišnjrg Muharema Subašića iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio ubistvo svoje 62- godišnje supruge Kade Subašić.

On je osumnjičen da je oko ponoći 7. maja 2023. godine u porodičnoj kući u tuzlanskom naselju Krojčica, u alkoholiziranom stanju, nakon kraćeg verbalnog i fizičkog sukoba sa suprugom, oštrim i tupim dijelom sjekire Kadi Subašić nanio 13 različitih  povreda u predjelu glave, vrata, grudnog koša, ramena, stomaka i ruku, te je od posljedica povreda na glavi oštećena preminula.

Pripadnici MUP-a TK su osumnjičenog lišili slobode odmah nakon događaja. Uviđaj su obavili dežurni tužilac i istražitelji Sektora krimnalističke policije MUP-a TK. Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni je uz izvještaj o počinjenom krvičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. U toku su sve  potrebne istražne radnje i vještačenja, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva.