• tik tok

Novi femicid u Tuzli: Muharem S. ubio ženu sjekirom i predao se sam policiji

May 7, 2023

Foto: MUP TK

U tuzlanskom naselju Krojčica noćas je M.S. ubio suprugu K.S. te se dobrovoljno predao policiji u alkoholisanom stanju, potvrdila je Uprava policije MUP-a TK.

Kako pojašnjavaju iz Uprave policije, 15 minuta poslije ponoći, Policijska stanica Zapad u Tuzli je zaprimila prijavu od M.S. koja je kazala je da telefonom pozvao otac M. S: i rekao da je ubio  njenu majku K.S.

Nekoliko minuta kasnije, u protorije Policijske stanice zapad, dobrovoljno je došao i potvrdio navode prijave.

„Na lice mjesta upućena je patrola Policijske stanice Zapad kao i Služba hitne medicisnke pomoći Doma zdravlja Tuzla, te je zatečeno tijelo K.S. rođene 1961., a u 0:30 ljekar  je konstatovao smrt imenovane. O događaju odmah upoznato Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona te su na lice mjesta izašli dežurni tužilac i uviđajna ekipa MUP TK-a. Nakon obavljenog uviđaja, gdje utvrđeno i da je M.S. u alkoholiziranom stanju, istom je ,također, ukazana medicinska pomoć a na UKC Tuzla su konstatovane i lakše tjelesne povrede kod imenovanog“- pojašnjenje je Uprave policije.  

Po nalogu dežurnog Tužioca, licu M.S.  je uhapšen, nalazi se u prostoriji za zadržavanje, gdje će po dogovoru sa tužiocem, nakon kriminalističke obrade,  biti predat Kantonalnom tužilaštvu.

Iz Kantonalnog tužilaštva su pojasnili da je ubistvo prethodio verbalni i fizički sukob supružnika, te da je Muharem S. u alkoholiziranom stanju, suprugu udario sjekirom i usmrtio je. Izdata je naredba za obdukciju tijela preminule i vađenja krvi i urina od osumnjičenog.

(Balans)