• tik tok

Redom ubijao: Uhapšen napadač u Srbiji

May 5, 2023

Foto: Kurir

Policijska potjera za Urošem B. (21), koji se sumnjiči za masovna ubistva, uhapšen je u okolini Kragujevca, javlja RTS. On je usmrtio osam ljudi, a 13 ranio.

On je pucao na tri lokacije – u selu Dubona, Malo Orašje i Šepšin iz automatskog oružja ubijajući nedužne ljude. Ranjeni koji su dovezeni u Urgentni u stabilnom su stanju poslije ukazane ljekarske pomoći. Povrijeđeni su zbrinuti u više bolnica u Beogradu i Smederevu. U smederevsku opštu bolnicu „Sveti Luka“ tokom noći je primljeno je deset osoba, četiri su preminule, tri osobe su transportovane dalje za Beograd, a tri su operisane i nalaze se u stabilnom stanju. Jedna osoba ima prostrijelne rane stomaka bez povreda unutrašnjih organa, druga je upucana u potkoljenice i nalazi se na odjeljenju ortopedije, a treća sa višestrukim poverdama organa i otovrenim prelomima, također je stabilno, javlja RTS. Nezvanično, najmlađi preminuli bio je 2008. godište.

Osumnjičeni ima krivični i prekršajni dosije u vezi sa kršenjem Zakona o oružju i municiji. Među osam poginulih su mladi policajac koji u tom trenutku nije bio na dužnosti i njegova sestra. Pucao je i u nedužnu djecu. Za njim je tragalo više od 600 policajaca. Pretresena je njegova vikendica u blizini blokiranih sela u kojoj je pronađena veća količina oružja i municije.

(Balans/ Kurir)