Foto: Facebook
Ovi zadovoljavajući recepti za tjesteninu mogu ukrasiti izgled vašeg obiteljskog obroka jer je svaki ukusan, obilan i zasitan. Na ovom popisu ima puno nevjerojatnih recepata za tjesteninu koji mogu biti zvijezda emisije, a mnogi drugi bi se izvrsno sljubili s lososom, odrezacima, talijanskom hranom.
Dakle, što god da je na vašem jelovniku za večeru, ne zaboravite započeti s malo tjestenine.
Najbolji recepti za tjesteninu
1. Tjestenina s kremastim sirom
2. Kozice od češnjaka Alfredo Bake
3. Tepsija za tjesteninu od cvjetače šunke
4. Piletina na žaru Fettuccine Alfredo
5. Pileći špageti s Rotelom
6. Makaroni i rajčice
7. Češnjak Parmezan Anđeoska kosa
8. Crockpot Mac i sir
9. Pasta e Fagioli
10. Kremasta pureća primavara
11. Tjestenina s cajunskim kobasicama
12. Tepsija od govedine i sira
13. Havajska salata od makarona
14. Prime Riblja govedina Stroganoff
15. Talijanska pileća juha od pastine
16. Kremasta govedina i školjke
17. Pečeni špageti i mesne okruglice
18. Makarona Bechamel
19. Prime Rib Ragu
20. Talijanske kobasice ispeći
21. Škampi od škampi
22. Hibachi rezanci
23. Tjestenina s škampima s limunom i češnjakom
24. Lazanje
25. Turska Tetrazzini
26. Pileći parmezan
27. Rezanci s maslacem
28. Špageti Bolognese
29. Tjestenina sa šunkom i graškom
30. Frutti di Mare
31. Mac & Cheese u mikrovalnoj pećnici
32. Bang Bang Tjestenina sa škampima
33. Dimljeni losos Fettuccine Alfredo
34. Pečeni Rigatoni
35. Grčka salata od tjestenine
KREMASTA PUREĆA PRIMAVARA
Ljubiteljima tjestenine svidjet će se ovaj recept. Gusta penne tjestenina, masno vrhnje, Parmezan, i mnoštvo ukusnog povrća čini ovo jelo zasitnim i hranjivim.
Pripremite povrće, zakuhajte vodu, i isjeckati puretinu dok ovu jednostavnu večeru od tjestenine miješate do kraja!
Skuhajte tjesteninu u posoljenoj vodr prema uputama na pakiranju ili dok ne dosegne al dente (čvrsto na ugriz) teksturu. Ocijedite i ostavite sa strane.
Zagrijte veliku tavu s maslinovim uljem na srednje jakoj vatri.
Jednom kada ulje počne svjetlucati, dodajte cvjetiće brokule, tikvice, žutu tikvu i šparoge. Pirjajte dok ne omekšaju, oko 4-5 minuta.
Dodajte mljeveni češnjak, grašak, gljive i cherry rajčice i nastavite pirjati 1-2 minute.
Umiješajte vrhnje, parmezan, talijanski začin, so i biber dok se sir ne otopi.
Dodajte tjesteninu u tavu i stavite da se premaže.
Izvadite tjesteninu i odmah poslužite.
Ostatkom primavere od puretine ukrasite tjesteninu sa svježe ribanim parmezanom, nasjeckanim bosiljkom ili peršinom, ili nekoliko svježih listova bosiljka. Uživajte!
(Balans/Recepti Anđela)