• tik tok

Teška nesreća kod Srebrenika: Poginula 32-godišnja žena

Apr 4, 2023

Foto: Facebook

Jedna osoba poginula je jutros u saobraćajnoj nesreći u Dubokom Potoku kod Srebrenika, dok su tri osobe povrijeđene, među kojima i jedno dijete, saopštila je Uprava policije MUP-a TK.

Kako su pojasnili iz policije, jutros oko  oko 8.00 sati, na magistralnom putu M1.8, na relaciji Duboki potok- Srebrenik, u mjestu Uroža, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali vozači  dva putnička automobila, odnosno, “Golf”  i “Opel Astra”  te jednog teretnog  motornog vozila “Actros”.

Tom prilikom je poginula 32-godišnja žena žena,  a koja je upravljala “Golfom”. Smrt je na licu mjesta konstatovao ljekar mrtvozornik Doma zdravlja Srebrenik.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi povrijeđena su još tri osobe, svi putnici iz “Golfa” Golf, od čega dvoje malodobne djece i žena 1969. godište. Povrijeđenima je U UKC-u Tuzla ukazana medicinska pomoć i za sada nije poznat stepen povreda.

Na ostalim vozilima nastupila je materijalna šteta. Uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske stanice Srebrenik, a njime je rukovodila tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Tuzla.

 Za vrijeme trajanja uviđaja saobraćaj je bio u potpunosti obustavljen do 10:45 sati, od kada se odvijao jednom saobraćajnom trakom do 11:10 sati, kada su obje saobraćajne trake stavljene u funkciju, te se nesmetano saobraća na ovom putnom pravcu, saopštila je Uprava policije ne govoreći o uzrocima ove velike nesreće.

(Balans/ Uprava policije)