• tik tok

Otkrivamo pozadinu neglasanja Suljkanovića i Tokića za Vladu TK

Mar 22, 2023

Skupština TK danas je sa 20 glasova za, izabrala Vladu TK. Iako su do sada bili uz vladajuću koaliciju danas su prilikom izbora Vlade TK suzdržani bili nezavisni zastupnik Jakub Suljkanović i Husein Tokić iz SD-a.

Suljkanović je svoje neglasanje za ovu vladu pravdao mešetarima unutar SDA, kao i time da dokazuje da nije kupljen, kako se medijski eksponiralo u proteklim mjesecima.

“Istovremeno želio sam poslati poruku onima koji su govorili da sam kupljen ili ucjenjen. Da sam kupljen ili ucjenjen, ja bih danas morao glasati po uputuma onih koji su me kupili ili ucjenili” – kazao je Suljkanović.

Međutim, kako Balans saznaje, pravi razlog Suljkanovićevog revolta jeste taj što mu je prilikom napuštanja PDA obećano ministarstvo finansija, koje u konačnici nije dobio. Nezvanično saznajemo da je ovu funckiju trebala obavljati kćerka biznismena iz Srebrenika, a koji je bio u sukobu sa zakonom, štto bi za SDA bila veća šteta nego korist.

Kada je u pitanju otkazivanje podrške vladi od strane zastupnika Huseina Tokića iz SD-a, navodno je uzrokovana time da je njihov prijedlog bio da savjetnik premijera Irfana Halilagića bude Enver Bijedić, što je odbio i premijer, a protivio se i DF.

(Balans)