• tik tok

(VIDEO) Pas gotovo zaplakao dok je vlasnik pored njega grlio mačku

Mar 22, 2023

Svaki vlasnik psa bar je jednom imao priliku doživjeti istinsku emociju, poput recimo tuge, kod svog ljubimca. Psi uglavnom jasno signaliziraju kada su sretni, mahanjem repa ili kada su nezadovoljni režanjem ili lavežom, ali neke druge emocije, poput tuge ili nezadovoljstva, teško je prepoznati.

Ipak, neki psi imaju dovoljno uvjerljive oči i izraz lica, da jednostavno ne možete pogriješiti u iščitavanju emocija. Primjerice, ovaj mali francuski buldog iz videa na TikToku, jasno je poručio svom vlasniku da je veoma žalostan jer on grli mačku, a ne njega.

Buldog je prvo, s jasnom tugom u očima, gledao ruku svog vlasnika kako prolazi po glavici mačke, a onda, vidjevši da neće biti ništa od maženja, prelazi na novu taktiku. Buldog se okrenuo i tugaljivim pogledom je piljio u vlasnika.

Video je na TikToku skupio više od 4.2 miliona pregleda, a ljudi su u komentarima jasno poručili vlasniku da to što radi svom psu nikako nije u redu.

“Čovječe, daj zagrli tog psa”, “Nije mi nimalo smiješno to što mu radiš”, “Taj pas plače u sebi”, “Vidiš li mu lice, pa zašto ga rastužuješ”, “Sve je rekao tim svojim pogledom”, “Izgleda kao da će zaplakati”, samo su neki od komentara ispod objave, koja je skupila preko 275 hiljada lajkova.

(Balans)