• tik tok

Crna lista sve veća: Označeni i Osman Mehmedagić, Edin Gačanin i Dragan Stanković

Mar 15, 2023

Foto: Facebook

Bivši direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osman Mehmedagić danas je stavljen na crnu listu Sjedinjenih Američkih Država, a prema infromaciji koju jeMinistarstvo finansija SAD-a objavilo na svojoj službenoj stranici.

Mehmedagić se dovodi u vezu sa vrhom Stranke demokratske akcije (SAD), a više puta je hapšen jer je povezan sa nezakonitim radnjama i falsifikovanjem diplome.

Osim Mehmedagića, na ovoj listi danas su se našli i Edin Gačanin, vođa superkartela i Dragan Stanković, direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

“Tri osobe koje su danas imenovane predstavljaju prijetnju regionalnoj stabilnosti, institucionalnom povjerenju i aspiracijama onih koji traže demokratsku upravu na Zapadnom Balkanu. Sjedinjene Države će nastaviti da ciljaju one koji održavaju korupciju i potkopavaju poslijeratne sporazume i institucije uspostavljene kao dio teško stečenog Daytonskog mirovnog sporazuma”- rekao je Brian E. Nelson podsekretar Trezora za terorizam i finansijsku obavještajnu službu .

(Balans/ N1)