• tik tok

Grafički prikaz: Kako gledati N1 putem digitalne televizije?

Mar 10, 2023

Foto: N1

Televizija N1, koja posluje u okviru kompanije United Media, dobila je od regulatornih tijela Bosne i Hercegovine dozvolu za nacionalno emitovanje.

Regulatorna agencija za komunikacije Bosne i Hercegovine je, u okviru digitalizacije tržišta televizijskog emitovanja, sprovela javni konkurs na kojem je N1 BH dobila dozvolu za emitovanje TV programa putem digitalnog zemaljskog signala na teritoriji cijele zemlje. Na osnovu izdate dozvole RAK-a, svi korisnici u Bosni i Hercegovini koji imaju tehnički pristup (DVB-T2 signal) moći će da prate N1 kanal u Multipleksu D na poziciji 7.

Iz N1 danas su pojasnili gledaocima kako da prate ovu televiziju. Kako su kazali, od opreme, potrebno je imati noviji televizor sa DVB-T2 tjunerom ili stariji televizor u kombinaciji sa set top boxom sa DVB-T2 tjunerom.

Sljedeća grafika pokazuje daljnje korake:

Kao informativni kablovski kanal, N1 postoji od 2014. godine i u javnosti se profilisao kao televizija kojoj građani veruju, kao profesionalan, nezavisan i objektivan medij. To dokazuju i mjerenja gledanosti po kojima je N1 u samom vrhu na svim platformama na kojima je dostupan. Prema istraživanju koje je u aprilu 2022. provela agencija Ipsos, N1 je među televizijama kojima publika u BiH najviše vjeruje.

(Balans/ N1)