• tik tok

(FOTO) Igračke iz Tuzle odlaze za Tursku i Siriju

Mar 9, 2023

Foto: Balans

Udruženje “Zemlja djece u BiH” Tuzla se priključilo akciji prikupljanja igračaka za djecu Sirije i Turske, u saradnji sa organizacijom Pomozi.ba iz Sarajeva. Nove ili korištene igračke,isključivo ispravne i čiste, građani Tuzle su proteklih mjesec dana donosili u Centar za djecu “Telex”. Sve igračke su na adekvatan način zapakovane i označene su za koji su uzrast

Prikupljene igračke danas su spakovane u kombi, transportovane i preuzet će ih organizacija Pomozi.ba u Sarajevu. Putem ove organizacije igračke će biti proslijeđene u ugrožena područja, kako bismo svi zajedno obradovali djecu koja su ostala bez ičega, a u velikom broju i bez roditelja. Najjači potres koji je u posljednjih stotinu godina pogodio jugoistočnu Tursku i Siriju, stavio je ionako ranjivu djecu i porodice u više nego tešku situaciju, rečeno je iz ovog udruženja.

“Danas vozimo prvu turu u skladište Pomozi.ba u Blažuju. Zahvaljujem se svim građnima koji su se svesrdno odazvali ovoj akciji. Imali smo veliku donaicju od naših građana koji žive i rade u Njemačkoj. Dobili smo određenu pošiljku iz Orašja. Građani Tuzle su se uobičajeno i fantastično odazvali ovom pozivu kao i svim ranijim”- kazala je Sahiba Srna Grabčanović, pomoćnica direktorice u Udruženju “Zemlja djece u BiH” Tuzla.

(Balans)