Foto: Facebook
Li-Lac Chocolates je najstarija čokoladna kuća na Manhattnu, koja je preživjela decenije promjena u New Yorku. Otkako je Li-Lac otvoren 1923. godine, vlasnici su se držali osnivačevih originalnih čokoladnih recepata dok su usput dodavali nove slatkiše.
Danas Li-Lac pravi svoj legendarni fudž, krč od putera i tartufe, kao i preko 1000 specijalnih kalupa za prilike kao što su Uskrs i Dan zahvalnosti. Kompanija ima šest lokacija u New Yorku, a svi njeni sastojci se proizvode u fabrici u Brooklynu.
“Mi pravimo zanatske čokolade starog svijeta u malim serijama koristeći provjerene tehnike, originalne recepte i najfinije sastojke. Svaki ukusni artikal se pravi ručno, lokalno u New Yorku, i zagarantovana je svježina. Od kore od badema do butter Crunch-a, fudgea do tartufa, imamo više od 140 svježih gurmanskih čokoladnih proizvoda. Naše čokoladne poklon kutije su savršen poklon iz butika u New Yorku”- kazali su iz ove najslađe kuće.
Kako izgleda proces pravljenja čokoladnih slastica prikazao je Business Insider u sljedećem videu:
(Balans/ Bussines Insider)