• tik tok

Almir Arnaut pozvao strane činovnike i domaće političare da dođu na Bobovac i obilježe Dan nezavisnosti

Feb 25, 2023

U povodu 1. marta Dana nezavisnosti BiH, Sabor Bosanaca i Bosanki organizuje na Bobovcu obilježavanje, ovog, za BiH najznačajnijeg datuma. Tim povodom, predsjednik Sabora Bosanaca i Bosanki Almir Arnut Beli pozvao je sve čimbenike stranih ambasada u BiH kao i domaće političare, da dođu na Bobovac i obilježe Dan nezavisnosti BiH.

„Pozivam OHR, PIC, Ambasade stranih država, Evropske parlamentarce, EU Misiju u BiH, vlast u BiH i sve kojih se tiče država BiH i njen narod, na Bobovac za Dan nezavisnosti BiH. Organizovan je čas istine u 13.00 sati. Vi svi primate platu od naše države i svih nas“ – navodi u svom pismu Arnaut.

„Dosta nam je laži i prevara, dosta nam je suživota nametnutog. Pozivamo vas na čas života, da oživimo zajedništvo, slogu, bratstvo i jedinstvo jednog od najstarijih naroda svijeta, naroda kojem pripadamo. Biti na Bobovcu je obaveza svih koji žele istinu. Nama ne trebaju ljudi koji ne razumiju u savremenom dobu značaj države, naroda, nacije i odvajanje od nametnute laži i klerofašizma da smo mi na osnovu religija nešto drugo do Bosanac i Bosanka, jer to naša historija, jezik i multikulturalno nasljeđe neoborivo dokazuje“ – dodaje Arnaut.

Naše različitosti su naša dika

„Bosanski ustanak kreće 1. marta. 2023 godine sa SABOROM BOSANACA I BOSANKI i svim koji shvate da se zemlja brani istinom i nezaboravom“ – zaključuje predsjednik Sabora Bosanki i Bosanaca Almir Arnaut Beli.

Pozvao je Arnaut građane da dođu na Bobovac bez obzira na vremenske prilike.

(Balans)