• tik tok

Lana Pudar se ogradila od izjava svog oca: Ovo mi je najmanje potrebno

Jun 27, 2024

Foto: Facebook

Lana Pudar, bh. plivačica, reagovala je na medijski istup svog oca Velibora Pudara, koji je obznanio da je postojala mogućnost da Lana pliva pod zastavom Srbije.

– Osjećam potrebu da ovim putem reagujem na današnje medijske naslove i tekstove koji su se pojavili na gotovo svim medijima u našoj državi, a vezani su za javne istupe moga oca Velibora Pudara na svojim društvenim mrežama – navela je bh. plivačica.

Dodala je da s ocem Veliborom nema kontat već skoro dvije godine.

– Odluka za koju ću državu nastupati nikada nije bila upitna i uvijek je bila i isključivo MOJA, a ne njegova ili bilo koga drugog. Ograđujem se od svih ranijih i eventualnih budućih javnih istupa Velibora Pudara koji uzimaju u kontekst mene, moju sportsku karijeru i privatni život mene i moje porodice. Moj otac i ja već skoro dvije godine nemamo nikakav kontakt i sve njegove izjave nemaju apsolutno nikakve veze sa mnom – saopćila je

– Ovo je nešto što mi je najmanje potrebno u ovom trenutku kada sam u završnim pripremama za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu. Međutim, zbog velikog interesa javnosti, a prije svega zbog sebe i svega onoga što me čeka, osjećala sam potrebu da se na ovaj način javno oglasim, razjasnim i stavim tačku na sve gore navedeno. Ovo je posljednji put da se javno oglašavam i govorim na ovu temu i molim Vas da to poštujete. Hvala Vam na razumijevanju i ogromnoj podršci koju imam i osjećam od svih dobronamjernih ljudi u našoj domovini i izvan nje, poručila je Lana.

(Balans)