• tik tok

Jagnjeća plećka iz rerne sa krompirom i mrkvom: Za sladokusce i gurmane

May 18, 2025

Foto: Printscreen Youtube

Jagnjetina je najlepša oko Đurđevdana, a neponovljivo je ukusna ovako spremljena na način koji ćete vidjeti u nastavku. Uz jagnjeće pečenje najslađe idu mladi luk, rotkvice i zelena salata.

SastojciKoličina
jagnjeća plećka1,5 kg
sopo potrebi
senf1 kašika
ulje150 ml
voda200 ml
krompir2 komada
šargarepa2 veće
suHi biljni začinpo ukusu

Kako pripremiti

  • Meso dobro posolite i stavite u pleh. Premažite meso senfom i uljem, nalijte u pleh čašu vode, pa pleh pokrijte alu-folijom i dobro zatvorite sa svih strana. Pecite 3 sata na 160 stepeni. Na polovini pečenja skinite foliju i dodajte krompir i šargarepu. Vratite foliju preko svega, opet utisnite i pecite još sat i po. Tada pojačajte rernu na 200 stepeni, skinite foliju i pecite još pola sata da meso dobro porumeni.

Još jedan zanimljiv recept pečenja jagnjeće plećke možete ogledati u narednom videu.

(Balans)