Foto: Samir Delibegović
Na Sajmu Kafe i Čokolade u Tuzli djeca su imala imala je priliku prisustvovati i družiti se na radionicama “Mali kuhari”.
Radi se o radionici edukativnog i zabavnog karaktera koja je djeci omogućila da nauče osnove kuhinja na kreativan način.
“Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 12 godina, a cilj je da se kroz igru i praktičan rad upoznaju sa osnovnim kulinarskim vještinama. Tokom radionice, mališani su imali priliku naučiti kako pripremiti jednostavna jela, kao što su voćne salate, tortilla sendviči, kokos kuglice, čoko kanapei, zdravi smuti. Desert radionica i preko 150 nasmijanih i zadovoljnih mališana uživalo je u ovim zaista unikatnim kulinarskim aktivnostima”- rekao je Samid Delibegović, voditelj radionice i unikatnog projekta Foodology koji je za kratko vrijeme postao omiljena interaktivna igraonica za mališane.
(Balans)